Konyhánk

Az ÉletKonyhában az ételeket különös gonddal, lehetőleg a saját kertünkből kiválasztott alapanyagokból állítjuk elő. Elsősorban bio minőségű élelmiszereket használunk. Kíméletes eljárással állítjuk elő ételeinket, vagyis 41°C fölé sosem hevítjük azokat. Így az élelmiszerek megőrzik értékes enzimjeiket és tápanyagaikat, valamint íz és illatanyagaikat is. Ettől válik konyhánk élővé.

Így ez az étrend optimális tápanyag ellátottságot és energiaszintet biztosít szervezetünk számára.

Kínálatunk vegán, azaz nem tartalmaz húst és más állati eredetű alapanyagokat. Ennek az étrendnek a környezetre gyakorolt értékmegőrző hatása ma már vitathatatlan.

Kávé és tea kínálatunkat, igény szerint méltányos kereskedelemből (fair trade) származó termékekkel biztosítjuk.

Az étel több mint „üzemanyag”. Amellett hogy táplál és éltet bennünket, társaság és közösség teremtő szerepe van, mely nekünk, embereknek kulcsfontosságú lételemünk. Családi és baráti, üzleti eseményeinket is mindig az asztal fölött végezzük be. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy tudatos életvezetésünket ne kelljen ezeken az összejöveteleken háttérbe szorítanunk és ünnepi alkalmakkor is egészségesen, ugyanakkor lelkifurdalás nélkül élvezhessük az étkezést.

Magyarországon az elmúlt években kezdett szélesebb körben elterjedni, és egyre nagyobb figyelem terelődik erre a témára. Ennek az az oka, hogy egészségi állapotunk nem méltó emberi mivoltunkhoz. Testünk és lelkünk nem ezt érdemli. Kár lenne felsorolni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hiszen hallunk róluk eleget.

Beszéljünk inkább a megoldásról, a test, szellem és lélek hármasának tiszta energiaforrásáról. Ez az, amit az ételek nyers fogyasztásával kellő körültekintéssel magunkénak tudhatunk.

Ez a táplálkozás elsősorban nyers zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, ezen kívül pedig olajos magvakat, csírákat. A zöld leveleket Viktoria Boutenko külön csoportba sorolja. Ezek tudniillik sokban különböznek a zöldségek csoportját alkotó növényektől. Legértékesebb kincsük a klorofill, a növények vére, sűrített napenergia. Rengeteg tápanyagot és erőt biztosíthatnak szervezetünk számára, és olyan kivételes helyzetben vannak, hogy párosíthatóak pl. a gyümölcsökkel is.

Fontos szem előtt tartanunk, hogy étkezésünk 80-90 %-át nyers ételek alkossák. Íly módon egy teljes értékű, lúgosító hatású étrendet alakíthatunk ki magunknak, mely fizikai és szellemi képességeinket is megsokszorozza. Ha elindulunk ezen az úton, megtapasztalhatjuk, milyen tökéletes a természet. Milyen olajozott rendszert alkotott! S ha kicsit visszatekintünk régebbi életvitelünkre elcsodálkozunk, hogyan is élhettük túl mindazt, amit elkövettünk magunk ellen. Természetesen mindannyian mások vagyunk, és mindannyiunknak mások az igényei, szükségletei. Ne kövessünk irányzatokat, hallgassunk testünk jelzéseire, íly módon könnyebben és tartósabban érhetjük el optimális egészségi szintünket.

. best tracking app within www.besttrackingapps.com

Submit a Comment

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Parse error: syntax error, unexpected '}' in /web/protectwear/eletkonyha.hu/wp-content/themes/InStyle/footer.php on line 24